supanje

Sup deske se ob obalah priljubljenih turističnih središč pojavljajo vedno pogosteje, saj predstavljajo eno izmed bolj priljubljenih prostočasnih aktivnosti v poletnem času. Velik plus za ta šport je gotovo dejstvo, da je v rekreativni različici primeren za praktično vsakogar, saj ne potrebujemo veliko opreme, prav tako ni zahtevano posebno znanje. Za piko na i pa tudi ni posebnih pravil ali nalog, na supu se lahko tudi zgolj sproščamo.

Da bi bilo supanje res prijetno in zabavno, se moramo najprej opremiti s primerno opremo, kar pa je odvisno od tega, kako nameravamo napihljiv sup uporabljati. Običajno je za začetnike priporočljivo, da si omislijo univerzalen sup, po možnosti pa celo katero izmed širših variant, ki načeloma ponujajo več možnosti pri uporabi. Širši sup je bolj stabilen in miren, praviloma ima tudi višjo nosilnost. To pomeni, da bo sproščanje na njem še bolj brezskrbno, prav tako ostaja potencial za druge aktivnosti. Zanimivo kategorijo supov predstavljajo supi za več oseb. Napihljiv sup večjih dimenzij je lahko primeren tudi za dva ali celo za več uporabnikov hkrati, kar je gotovo posrečena možnost v družbi prijateljev ali družinskih članov. V skupini je možno supanje popestriti z raznimi igrami in tekmovanji, tako da so takšni supi še kako priljubljeni.

Izkušeni uporabniki bodo izbrali napihljiv sup manjših dimenzij, predvsem so pri tej publiki priljubljeni ožji supi, ki so nekoliko bolj hitri in okretni, kot nalašč za izvajanje akrobatskih vragolij na valovih ali za hitrostno tekmovanje po vodni površini. So pa takšni supi praviloma nekoliko manj stabilni in zahtevnejši za obvladovanje, zato za začetnike niso priporočljivi. A dejstvo ostaja, da se najde pravi napihljiv sup za vsakega uporabnika. Na svoj račun bodo prišli tako občasni rekreativci kot resni športniki, tako ležerni uporabniki kot aktivni akrobati. Nenazadnje pa je možno na sup deski izvajati celo jogo in razne druge nepričakovane dejavnosti.